La ce mi-ar folosi psihoterapia?

Psihoterapia poate fi un beneficiu pentru oricare dintre noi, prin prisma faptului că este un spațiu unde, atunci când poți discuta deschis și fără să fii judecat, poți obține mai multă claritate.

De asemenea, există o multitudine de aspecte ale vieții la care psihoterapia poate servi .

În cadrul terapiei cu mine putem lucra pe diverse aspecte precum:

  • exprimarea trăirilor
  • cunoașterea de sine
  • înțelegerea, procesarea și recuperarea în urma unor evenimente dificile din trecut
  • învățarea unor abilități și instrumente pentru a gestiona dificultăți în viața personală, în relații, carieră, sănătate.
  • planificarea, construirea pașilor și atingerea obiectivelor propuse

Psihoterapia poate fi privită ca un timp pe care ți-l dedici ție și stării tale de bine.

Cum se desfășoară prima ședință de psihoterapie?

La prima ședință ne vedem pentru prima dată și vorbim despre ce anume te aduce pe tine în psihoterapie. Începem să vorbim despre dificultățile și problemele cu care te confrunți și stabilim un traseu pe care-l vom urma. De asemenea, tot la prima ședință ne cunoaștem, și vedem cum putem lucra împreună, poți vedea felul în care rezonezi cu modul meu de a lucra. Este important să te simți în siguranță în cadrul ședințelor pentru a putea exprima și întreba ceea ce ai nevoie.

Cât durează o ședință de psihoterapie?

O ședință de psihoterapie are o durată de 50 de minute. În anumite cazuri se poate opta și pentru ședințe cu o durată mai mare, de 70 de minute, dar astfel de cazuri se discută dinainte.

Care este frecvența ședințelor de psihoterapie?

Recomandarea este de 1 sesiune săptămânală, mai ales în prima parte a procesului terapeutic. Cu timpul, în funcție de mai mulți factori, frecvența se poate modifica la 1 sesiune o dată la două săptămâni.

Cât durează procesul psihoterapeutic?

Cred că este una dintre cele mai frecvente întrebări în zona psihoterapiei. Răspunsul cel mai realist este „Depinde”.

Întradevăr, avem deseori această nevoie de a ști exact cât vor dura lucrurile. Totuși când este vorba despre interiorul nostru, lucrurile sunt mai complexe și nu au un răspuns exact, valabil pentru toată lumea.

Durata psihoterapiei variază de la o persoană la alta.

Durata poate fi influențată de obiectivul cu care vii în psihoterapie, de procesul psihoterapeutic și de ritmul în care tu parcurgi acest drum.

Procesul terapeutic nu are o durată fixă, exactă, cunoscută dinainte.

Cu cât rănile și dificultățile sunt mai profunde, cu atât este posibil să ai nevoie de mai mult timp de procesare și vindecare.

Poate îți dorești să iei o decizie în ceea ce privește cariera și ai nevoie să explorezi ce posibilități ai. Poate vrei să te organizezi mai bine în ceea ce privește timpul. În acest caz un număr de 10-15 ședințe este posibil să îți fie îndeajuns pentru a deprinde câteva abilități pentru a lucra cu luarea deciziilor sau organizarea timpului.

Dacă totuși se vine în terapie pentru anxietate ridicată, depresie, experiențe traumatice și recuperare după relații abuzive, este benefic ca psihoterapia să fie de o durată mai lungă, câteva luni, un an sau chiar mai mult.

De asemenea, dacă se vine în psihoterapie cu probleme de dinamică de cuplu și familie, este necesar să fie un număr mai mare de ședințe întrucât pentru a facilita producerea schimbării este nevoie de procesare, înțelegere, acceptare și punere în practică a schimbării. Și aici lucrurile variază în funcție de dificultățile cu care se vine în psihoterapie.

Deseori dificultățile cu care venim în psihoterapie sunt asemenea unor straturi depuse de-a lungul timpului. Pentru a accesa aceste straturi și pentru a face schimbări este nevoie de timp și de răbdare.

Ai răbdare cu tine și procesul tău.

Tu decizi cât timp dorești și ai nevoie să stai în psihoterapie.

Cum mă pot/ne putem programa pentru o ședință de psihoterapie online individuală, de cuplu sau familie?

1. Trimiteți mesaj pe Whatsapp, Messenger sau pe 0756.714.088.
*Dacă nu răspund în momentul apelui/mesajului, revin cu mesaj cât mai curând posibil.

2. Prestabilim de comun acord o zi și o oră pentru ședința de psihoterapie.
*Programările se fac cu o săptămână înainte.

3. Primiți informațiile de plată pentru ședința noastră.
*Plata se face în avans cu minim 4 zile înainte de ședința prestabilită.

4. După achitarea ședinței de psihoterapie primiți confirmarea că programarea prestabilită a fost validată.

Care este abordarea ta?

Abordarea mea se bazează pe comunicarea deschisă, empatie și integritate pentru a crea un mediu confortabil și securizant.

În ședințele de terapie utilizez tehnici și intervenții din psihoterapia sistemică cât și din cadrul altor curente și școli de psihoterapie.

Rolul meu este de „însoțitor de bord”. În timpul ședinței de psihoterapie, suntem în aceeași echipă, iar eu contribui prin ghidare și suport.